noile impozite pentru proprietarii cu mai multe cladiri

MAJORAREA IMPOZITULUI PENTRU PROPRIETARII CARE DETIN MAI MULTE CLADIRI

Legea 571/2003 privind codul fiscal s-a modificat in ceea ce priveste impozitele pe care o persoana fizica este obligate sa le plateasca, in cazul in care detine mai multe proprietati.
Astfel, noul impozit se calculeaza incepand cu a doua proprietate ( prima fiind cea de domiciliu):

– 65% pentru prima cladire
– 150% pentru a doua cladire
– 300% pentru a treia cladire.

Ca exceptie se prevede scoaterea de sub incidenta acestor noi reglementari imobilele care au fost dobandite prin succesiune( mostenire)legala.

Cum se determina impozitul majorat?

In ordinea dobandirii lor, asa cum rezulta din documentele care fac dovada calitatii de proprietar al contribuabilului.

Toate persoanele fizice care se afla in aceasta situatie, au obligatia de a depune la compartimentele de specialitate din cadrul autoritatilor administratiei publice, o declaratie speciala. Declaratia se depune atat la administratia publica locala unde contribuabilul isi are domiciliul, cat si la administratiile publice locale in raza carora se afla celelalte imobile.

Momentan, modelul de declaratie nu este stabilit, el fiind ulterior dat publicitatii odata cu publicarea normelor metodologice aprobate prin hotarare de guvern.

Pentru anul 2010 , diferentele de impozit datorate conform noilor reglementari, se achita pana la data de 31 decembie 2010.

Persoanele fizice care achita diferentele de impozit astfel rezultate, pana la 30 septembrie 2010, vor beneficia de bonificatiile stabilite de consiliile locale prin hotarare, valabile pentru anul 2010.

Cabinet avocat Laura Herescu
0722.33.80.81

Comments are closed.

Apel direct
Adresa