ONORARII AVOCAT

ONORARIUL
reprezinta contravaloarea serviciilor pe care avocatul le desfasoara in interesul clientului sau.

Onorariile practicate de avocatul Laura Herescu sunt gandite astfel incat sa reflecte strict munca depusa de acesta lasand libertate clientului de a decide in orice moment incetarea colaborarii cu Cabinetul de avocatura si, implicit, cu avocatul titular.

 • Cabinetul NU PERCEPE ONORARIU REZIDUAL/ INTEGRAL la sfarsitul procesului.

Politica de percepere si plata a onorariilor

 • Consultanta initiala se achita la momentul acordarii acestui serviciu.
 • Consultanta initiala se rezuma la o consultanta de specialitate verbala, in baza afirmatiilor sau documentelor prezentate de catre client.
 • In masura in care acest tip de consultanta nu raspunde intrutotul nevoilor clientului, Cabinetul ofera pachetul de consultanta ( descris pe larg in pagina principala „COLABORARE” ).
 • Pachetul de consultanta este tarifat in functie de complexitatea cazului prezentat; se percepe un singur onorariu al carui cuantum este facut cunoscut clientului inainte ca acesta sa accepte acest gen de servicii.
 • Onorariul este achitat la momentul contractarii serviciilor si va include si onorariul consultantei initiale.

Onorariul pentru asistenta sau reprezentare in litigii.

 • In prima etapa, avocatul va oferi o consultanta initiala verbala sau un pachet de consultanta, in functie de cazul clientului, la finalul carora clientul va decide daca este interesat de continuarea colaborarii.
 • In acest mod, se ofera posibilitatea clientului sa decida in ce masura competentele profesionale ale avocatului raspund cerintelor si exigentelor personale ale clientului.
 • Consultanta initiala este contra cost.
 • Ulterior,  avocatul va aprecia costul total al serviciilor ce vor fi oferite pe viitor clientului in vederea asistarii sau reprezentarii acestuia in fata instantelor de judecata.
 • Onorariul aferent serviciilor mai sus mentionate se compune dintr-un onorariu initial , urmat de un onorariu fix, pentru fiecare termen la care avocatul se va prezenta la instanta sau va asigura reprezentarea clientului în formă scrisă în cazuri excepționale sau care nu depind de voința avocatului. Onorariul per termen va putea fi majorat în funcție de evoluțiile fiscale trimestriale/anuale și nu va fi mai mic decât costul unei ore de consultanță.

Avantaje:

 • – clientul  plateste doar  serviciile prestate efectiv de catre avocat.
 • clientul poate, in orice moment, sa intrerupa colaborarea cu avocatul, avand garantia ca nu a achitat in avans nici un fel de activitate juridica.
 • – costul angajarii unui avocat este suportabil, fiind achitat in transe
  • de cele mai multe ori, costul total , la finalul procesului, este mult redus fata de un onorariu mare, perceput global, la inceput, pentru toata activitatea ce urmeaza a fi desfasurata de avocat
  • în cazul litigiilor cu valori foarte mari se va putea percepe un onorariu de succes stabilit ca procent la începutul colaborării. Acest procent poate varia între 3-10% din valoarea bunurilor litigioase.

Clientul NU este obligat sa isi justifice incetarea colaborarii cu Cabinetul.

Încetarea colaborării cu Cabinetul după administrarea probatoriului în proporție de 90% nu va conduce la scutirea clientului de a achita onorariul de succes în cazul în care clientul va primi  o hotărâre favorabilă.

ONORARIUL PENTRU ANALIZE DE CAZ PRE-LITIGIOASE SAU LITIGIOASE ( descrierea lor pe larg in pagina principala ANALIZE DE CAZ)

Onorariul aferent analizelor de caz se stabileste in concret numai dupa ce avocatul poate aprecia, avand documentele clientului, volumul de munca si durata de lucru.

Analiza de caz se achita anticipat de catre client, in ziua contractarii lucrarii.

La momentul inceperii colaborarii, avocatul estimeaza si termenul de predare al analizei si i-l aduce la cunostinta, clientului.

Analizele de caz pot fi efectuate si pentru clientii aflati in afara Bucurestiului sau a teritoriului Romaniei.

IMPORTANT:

CUANTUMUL ONORARULUI NU SE MODIFICA ulterior cu conditia sa fi existat si buna credinta din partea clientului in sensul ca acesta a pus la dispozitie inca de la inceput toate elementele relevante in stabilirea onorariului ( toate actele si informatiile utile cauzei).

DACA DORITI SA CUNOASTETI  ONORARIILE  ESTIMATIVE  ALE

CABINETULUI  DE AVOCATURA  LAURA HERESCU,

APASATI

AICI

Comments are closed.

Apel direct
Adresa